Искам да помогна

Целта на този сайт е да помогне на членовете да напуснат организацията и да намерят спасение в Исус Христос. Всеки, който обича хората, които посещават събранията на Свидетели на Йехова, може да се включи в тази кауза.

Членовете на Свидетели на Йехова са индоктринирани да вярват, че организацията е ‘истината’ – единствената организация, на която и чрез която Бог говори днес. Те са учени, че дяволът цели да отдели хора от ‘истината’ (т.е. от организацията), и съответно членовете на Свидетели на Йехова са обучени:

 • да не приемат никаква религиозна литература, която не е публикувана от организацията
 • да не посещават никакви други интернет сайтове, освен официалния сайт на организацията
 • да не слушат никаква критика по адрес на организацията
 • да се противят на всякакви мисли на съмнение относно организацията

Повечето от членовете напуснали организацията разказват, че винаги са ‘усещали’, че нещо не е наред, но понеже толкова много са се страхували от това да напуснат, не са се поддавали на тези свои съмнения.

Защо се страхуват да напуснат организацията?

 1. АРМАГЕДОН. Тези, които вярват в доктрините на организацията, вярват, че ако напуснат организацията, ще бъдат унищожени в Армагедон.
 2. ‘КЪДЕ ДРУГАДЕ ДА ОТИДЕМ’? Организацията учи, че всяка християнска църква е ‘от дявола’, и съответно, дори да вярват че, Библейският Бог е истинският Бог, членовете на Свидетели на Йехова се страхуват да посетат църковно събрание. Тези хора могат да останат в организацията с надеждата Бог да им се разкрие там.
 3. ЩЕ ЗАГУБЯТ ВСЯКАКЪВ КОНТАКТ С БЛИЗКИТЕ СИ. Организацията нарича тези, които са си тръгнали ‘умствено болни’. Когато някой напусне огранизацията, близките му, които са все още в организацията започват да го отбягват. Този човек трябва да бъде третиран като мъртъв за тях, уж с цел той да ‘дойде на себе си’ и да се завърне в ‘истината’, но всъщност с цел те да не бъдат повлияни от него. Това е практика, която се спазва безкомпромисно от родители спрямо деца, между съпрузи и най-близки приятели.

Как мога да помогна?

 1. Ако си християнин, моли се Исус да смекчи сърцето на членовете, да им отвори очите за лъжите на организацията и да ги изведе от заблудата.
 2. Разпространи информацията за този сайт сред членовете на Свидетели на Йехова. Можеш да принтираш и да раздадеш сред членовете тези флайъри, които ще ги насочат към този сайт. Членовете могат да изхвърлят флайъра, но помни, че дълбоко вътре в себе си те се съмняват в организацията – достатъчно е само да запомнят адреса на сайта. Ще дойде момент, когато са насаме, когато ще се осмелят да отворят сайта и да прочетат истината.
 3. Принтирай статии от този сайт и ги раздай на членовете.

Християни, които искат да получат повече информация за това как да достигнат Свидетели на Йехова с евангелието, могат да пишат на този адрес:

lina@svidetelinajehovafakti.org 

 

Share and Enjoy

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • LinkedIn
 • StumbleUpon
 • Add to favorites
 • Email
 • RSS