Свидетелите на Йехова предсказват идването на Армагедон през 1975г. в много тяхни публикации. Когато обаче настъпва 1976г. и дългоочакваното събитие не се случва, голям брой членове на организацията напускат. Най-разочаровани били хора, които са взели предупрежденията и препоръките на организацията на сериозно – да не раждат деца и да продадат имота си, за да могат да финансират проповедническата си дейност. През 1976г Свидетелите на Йехова публично критикуват такива хора, казвайки:

“Някои, които са служели на Бог, са планирали тяхните животи около погрешно виждане за това, което е щяло да се случи на конкретна дата или в конкретна година. Поради тази причина, те може да са оставили на заден план неща, за които са се грижили по принцип. Но те са пропуснали смисъла на Библейските предупреждения относно края на тази система на нещата, мислейки че Библейската хронология разкрива специфична датаИсус имал ли е предвид да настроим нашите финансови и светски занимания, така че нашите средства да могат да ни издържат до конкретна дата, която мислим, че отбелязва края?… Това не е мислене, което Исус е препоръчвал.’ Стражева Кула юли 1976 стр. 440

Наистина ли членовете сами са се заблудили да настроят своите финансови и светски занимания, така че да издържат до Армагедон? Тук се вижда ясно, че организацията е тази, която ги е заблудила:

“Ако си млад човек, ти също трябва да приемеш факта, че никога няма да остарееш в настоящата система на нещата. … Всички доказателства от сбъднати Библейски пророчества посочват, че тази корумпирана система ще приключи след няколко години. … като млад човек, никога няма да се развиеш в кариера, която настоящата система предлага. Ако си в гимназия и мислиш за университетско образование, това означава поне още четири, може би дори шест или осем години докато завършиш и навлезнеш в специализирана кариера. Но къде ще бъде тази система от неща до тогава? Ще бъде съвсем близо до своя край, ако не съвсем приключила!”

Awake! (Пробудете се!) May 1969

Awake! (Пробудете се!) Май 1969

‘Чуват се сведения за братя, които продават домовете си и принадлежностите си и планират да приключат остатъкът от дните си в тази стара система в пионерско служение. Наистина това е отличен начин да се прекара малкото оставащо време преди края на злия свят.’ Kingdom Ministry (Служение за Царството) 1974

<<< Назад към ‘Винаги сме казвали едно и също нещо за 1914г’

Напред към ‘Никога не сме публикували биография на Чарлз Ръсел >>>

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS