Свидетели на Йехова са търсили духовна подкрепа не само от пирамидологията и сатанизма. Още от своето основаване организацията се вплита с масонството, което в духовните си корени е магьосническа организация.

Вижте корицата на Стражева Кула от 1912г:

След като били запитани за странната емблема в горния ляв ъгъл на корицата, Свидетели на Йехова казали:

“Библейските ученици ценяли емблемата на кръста и короната. Започвайки от 1920те, обаче, Христовите последователи били прогресивно просветлени относно използването на кръста.” God’s Kingdom Rules! (Божието Царство Владее!) стр. 104

За пореден път Свидетели на Йехова използват лъжи, за да се опитат да се измъкнат от неудобното положение, в което се намират, както когато набедяват своите членове, че сами са се заблудили за 1975г. Организацията ‘обяснява’ отричането им от кръста, но не казва истината за емблемата на кръста и короната. Ето значките, които Свидетели на Йехова носели преди:

Публикувано в ‘Божието Царство Владее!” стр. 104-5

Емблемата също е използвана от други тайни общества като Темплиерите, които намират своите корени още в кръстоносните походи, когато хиляди са били избивани в ‘името на Бога’:

cross-

“С този знак ще побеждаваш”

Емблемата, която се намира в десния горен ъгъл е също масонска, символ на Рицарите от Малта:

Ръсел не криел своето участие в масонската организация, но открито заявил през 1913г:

“Аз съм много радостен да имам тази специална възможност да кажа някоя дума за някои от нещата, за които сме съгласни с нашите масонски приятели, защото говорим в сграда, посветена на Масонството, и ние също сме Масони. Аз съм Свободен масон. Аз съм свободен и приет Масон, ако мога да изкажа всичко докрай, защото това е, което нашите Масонски братя обичат да ни казват, че те са свободни и приети Масони. Това е тяхният стил на изказ. Сега аз съм свободен и приет Масон. Вярвам, че всички ние сме. Но не само според стила на нашите Масонски братя. Ние нямаме кавга с тях. Няма да кажа нито дума против Свободното Масонство. Всъщност, някои от моите много скъпи приятели са Масони, и аз оценявам, че има някои много ценни истини, които се вярват от части от нашите Масонски приятели. Аз съм говорил с тях в дадени случаи, и те са ми казвали: ‘Как знаеш за всички тези неща? Ние мислехме, че никой не знае нищо за тези неща, освен тези, които имат достъп до нашата най-висша логика.”

<<< Назад към Лъжепророчества за Армагедон

Напред към Укриване на Педофилия >>>

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS